Lucian Hakkında Temel Taktikler

Lucian hakkında temel taktikler rehberiyle oyuncuların Lucian oynarken ve Lucian’a karşı oynarken daima aklında bulundurması gereken taktiklere değindik.

Lucian Hakkında Temel Taktikler

Lucian Hakkında Temel Taktikler

Lucian son dönemlerde en çok tercih edilen Nişancı şampiyonlardan birisidir. Hasar potansiyeli ve eşsiz kaçış mekanizması sayesinde daima tercih edilecek şampiyonlardan birisi olmaya devam edecek. Lucian hakkında temel taktikler yazımız ile Lucian oynayan oyunculara yardımcı olmaya çalışırken aynı zamanda Lucian’a karşı oynayan oyunculara yardımcı olmayı istedik.

Lucian Oynarken

  • Yeteneklerinizi kullanırken iki yetenek arasında otomatik saldırı gerçekleştirmeniz pasif yeteneğinizi harekete geçirecektir. Bu sayede hasar miktarınızı etkili bir biçimde yükseltebilirsiniz.
  • Lucian’ın Q yeteneği kullanım mesafesinin dışındaki hedefleri vurabilmektedir. Bu yeteneği minyon birimlerinde kullanarak onların arkasında kalan hedeflere hasar verebilirsiniz. Ancak bu yeteneğin 0.35 saniye gecikme süresi bulunmaktadır. Bu yüzden kullanırken rakiplerinizin bu yeteneği atlatabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Bu yeteneği sürekli kullanmaktan kaçınmaya çalışın, her ne kadar bekleme süresi düşük olsa bile Mana bedeli yüksektir ve sizi zor duruma sokabilir. Bu yetenek ile birkaç kez isabetsiz atış gerçekleştirdiğinizde dert etmeyin ancak kontrol edemediğiniz biçimde kötü bir hedeflemeye sahipseniz bu yetenekten verim alamazsınız.
  • Lucian yüksek ani hasar potansiyeline sahip bir nişancıdır. Q+Pasif+W+Pasif kombinasyonu ile oyunun erken safhalarında herhangi bir şampiyona olağanüstü hasarlar verebilirsiniz. Oyunun sonraki safhalarında ise R yeteneğinizi kullanarak daha fazla sürdürülebilirlik sağlayabilirsiniz.
  • Lucian’ın E yeteneği pasif yeteneğini harekete geçirmektedir. Bu yeteneği uyguladığınız kombinasyonlara dahil edebilirsiniz. Ancak bu yeteneği daha sonra kullanabileceğiniz R yeteneğiniz için saklayabilirsiniz. Pozisyonunuzu değiştirebilir ve hedefleriniz yer değiştirdikçe R yeteneğinizin hasarını uygulayabilmek için siz de yer değiştirebilirsiniz.
  • Lucian’ın R yeteneği pasif yeteneğini harekete geçirmektedir. Birinci kez kullandıktan sonra bu yeteneğini devre dışı bırakıp otomatik saldırı gerçekleştirerek verilecek ani hasarı arttırabilirsiniz.
  • Lucian’ın W yeteneği patladığı noktada bir ışık öbeği oluşturmakta ve yakınındaki alanı açığa çıkarmaktadır. Bu yeteneği çalılıkları kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca bu yeteneğin isabet ettiği hedeflerin üzerinde birkaç saniyeliğine parıltı bırakılmakta ve bu hedefler parıltı kaybolana kadar açığa çıkarılmaktadır.
  • Lucian’ın W yeteneği ile ile kullanabileceğiniz en akıllıca kombinasyon W+E+R şeklindedir. W yeteneği ile rakipleri işaretleyebilir, E yeteneği ile onlardan uzaklaşabilir ve ardından R yeteneğiniz ile saldırabilirsiniz. Bu sayede rakiplerin üzerindeki işaretin patlatarak ekstra saldırı hızına sahip olursunuz.
  • Lucian’ın W yeteneğinin kullanım mesafesi yüksek ve Mana bedeli düşüktür ancak verdiği hasar oldukça düşüktür. Bu nedenle genellikle bu yeteneğin seviyesi oyun başlarında yükseltilmez. Seviye 1-4 arası yeteneğin hasarı iyidir ve uzak mesafeden rakibi rahatsız etmek için kullanılabilir. Seviye 4-10 arası yeteneğin hasarı düşmeye başlar ve pasif yeteneği harekete geçirmek için kullanılır. Seviye 10-18 arası hasar miktarı tekrardan yükselir ve yetenek etkisini tekrarda gösterir.
  • Lucian’ın pasif yeteneğinin uyguladığı ikinci saldırı birincisinden kısa bir süre sonra gerçekleşir. Lucian hedeften uzak bile olsa saldırı gerçekleşir. Q+Pasif+E kombinasyonunu gerçekleştirerek rakipten kaçsanız bile maksimum derece hasar vermiş olursunuz.
  • Lucian’ın W yeteneğini en etkin bir biçimde kullanabilmek için bu yeteneğin patlama alanına hakim olmanız gerekmektedir. Bunu yapabilmen en kolay yollarından birisi W yeteneğinin düştüğü yerin tam arkasında yer alan hedefleri vuracağını hesaba katarak kullanmaktır.
  • Lucian’ın R yeteneğini W yeteneğinden etkilenen hedeflerde kullandığınız zaman ekstra hareket hızı kazanabilir ve rakibi daha kolay bir biçimde takip edebilirsiniz.
  • Lucian’ın E yeteneği herhangi bir yavaşlatma etkisini ve birkaç ikincil etkiyi kaldırabilmektedir. Bu yeteneği kullanırken oldukça dikkatli olmalısınız. Takım savaşlarının başında kullanmanız halinde sıkıntıya düşebilirsiniz. Bu sizin tek kaçış yeteneğinizdir. Pasif yeteneğiniz bu yeteneğin bekleme süresini azaltmaktadır. Bunu avantajınıza çevirerek yeteneği verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Lucian’ın R yeteneğini kullanırken çapraz hedeflemek yerine düz bir biçimde hedeflemeye çalışın. Bu sayede hedeflerinizi daha kolay vurabilirsiniz. Ayrıca bu yeteneğini hızlı bir biçimde minyon dalgalarını temizlemek veya kule altına girmeye çalışan rakipleri geri püskürtmek için kullanabilirsiniz.

Silahşör Lucian

Lucian’a Karşı Oynarken

  • Oyunun erken safhalarında Lucian’ın pasif yeteneği onun sık sık hasar takasına girmesini sağlamaktadır ve çoğu zaman Lucian bu takaslardan üstün çıkmaktadır. Bu nedenle Lucian’ın pasifi hazır olduğunda hasar almamaya çalışın.
  • Lucian’ın Q yeteneği 0.35 saniye gecikme süresine sahip olduğundan bu sırada bu yetenekten kaçınabilirsiniz. Bu sayede Lucian’ın hasar potansiyelini düşürmüş olursunuz. Ayrıca minyon birimleriyle aynı hizada durmamaya çalışın.
  • Lucian’ın W yeteneği ile vurulduğunuz zaman dikkatli olun çünkü Lucian kolay bir biçimde size doğru hamle yapabilecek kadar ekstra hareket hızı kazanacaktır.
  • Lucian’ın tek kaçış yeteneği E yeteneğidir. Lucian bu yeteneğe sahip olduğu sürece baskın yemesi zordur. Bu yeteneğin bekleme süresi Lucian’ın pasif yeteneği bir rakibe isabet ettiği sürece azalmaktadır. Lucian’ı avlamak istiyorsanız bunları hesaba katmalısınız. Ayrıca bu yeteneğin herhangi bir yavaşlatma etkisini ve birçok ikincil etkiyi kaldırdığını unutmayın.
  • Lucian R yeteneğini kullandığı zaman yanlamasına hareket ederseniz birçok atıştan kaçınabilirsiniz. Sersemletme (Stun) bu yeteneğin kullanımını durdururken, Susturma (Silence) bu yeteneğin kullanımını durdurmamaktadır.