Kayle Hakkında Temel Taktikler

Kayle hakkında temel taktikler rehberiyle oyuncuların Kayle oynarken ve Kayle’a karşı oynarken daima aklında bulundurması gereken taktiklere değindik.

Kayle Hakkında Temel Taktikler

Kayle Hakkında Temel Taktikler

Kayle oyunun erken safhalarında rakiplerine muazzam bir baskı kurabilen bir şampiyondur. Kayle, Saldırı Gücü ve Saldırı Hızı odaklı eşyaların yanı sıra Bekleme Süresi düşüren eşyalar satın alarak da güçlü bir hale dönüşebilir. Kayle hakkında temel taktikler rehberimiz ile Kayle oynayan oyunculara yardımcı olmaya çalışırken aynı zamanda Kayle’a karşı oynayan oyunculara yardımcı olmayı istedik.

Kayle Oynarken

  • Kayle’ın Hesaplaşma adı verilen Q yeteneği erken seviyelerde dahi güçlüdür ve oyunun erken safhalarında koridor aşamasında bariz bir üstünlük kurmanızı sağlar. Nitekim, Mana problemi yaşamamak için bu yeteneği dikkatli bir biçimde kullanmalısınız.
  • Kayle’ın İlahi Kutsama adı verilen W yeteneği koridorda sürdürülebilirlik ve dayanıklılık sağlamak için kullanılabileceği gibi dost şampiyonların sağlıklarını iyileştirip onların pozisyon alabilmesini kolaylaştırmak için de kullanılabilir.
  • Kayle’ın Haklı Öfke adı verilen E yeteneği kaçırılan vuruşlarda dahi hasar verebilmektedir. Bu yetenek melez hasar niteliğine sahiptir. Saldırılarınız engellendiği taktirde Saldırı Gücü tarafından verilen hasar engellenir ancak büyü hasarı hedefe uygulanır.
  • E yeteneği kulelere yayılan hasar doğrudan uygulanmadığı sürece hasar verebilmektedir. Bunu yapabilmek için kulenin yanında bulunan minyon birimlerine saldırmanız gerekir. Ancak bu yetenek diğer tüm yapılara doğrudan tam hasar verebilmektedir.
  • Kayle, E yeteneği aktifken saldırı yaptığı sırada yeteneğin etki süresi sona ererse ve Kayle saldırı animasyonunun ortasındaysa saldırı hedefe isabet edecektir. Ancak ekstra hasar veya yayılma hasarı hedefe uygulanmayacaktır.
  • Kendi minyon birimlerinizin arkasında kalarak rakip birimlere güvenli bir şekilde saldırabilirsiniz. Bu sayede mevcut minyon birimlerine yayılan hasar ile hasar uygulayabilirken yakın dövüş şampiyonlarını da rahatsız edebilirsiniz. Kendi minyon birimlerinizin arkasında kalmak bunu yapabilmenin en güvenli yoludur.
  • Q yeteneğiniz yerine öncelikle E yeteneğinizin seviyesini yükseltirseniz koridorda kalma sürenizi arttırabilir ve rakibi daha etkili bir şekilde rahatsız edebilirsiniz. E yeteneğinin etki süresi yeteri kadar uzundur ve Mana kullanım bedeli düşüktür.
  • Kayle’ın Müdahale adı verilen Ultimate yeteneği sayesinde kaçmaya çalışan dost şampiyona destek olabilir, ardından W yeteneğiniz ile onları hızlandırabilir ve Q yeteneğiniz ile takım arkadaşınızı kovalayan en güçlü hedefi yavaşlatabilirsiniz.
  • Ultimate yeteneğini rakipleri kandırabilmek için ideal bir yetenektir. Sağlığınız düşük olduğu zaman kule altında kalırsanız ve rakibi size saldırmaya teşvik ederseniz, Ultimate yeteneğiniz sayesinde hayatta kalan taraf siz olabilirsiniz.
  • Karşı takımda ani hasar verebilen şampiyonlar olduğu zaman Ultimate yeteneğinizi kullanmak için takım arkadaşınızın sağlığının düşük olmasını beklememelisiniz. Doğru zamanlama ile kullandığınız zaman yetenek kombinasyonları ile ani hasar verebilen şampiyonlar kombinasyonlarını gerçekleştirmeden önce Ultimate yeteneğini kullanarak daha fazla hasara engel olabilirsiniz.
  • Ultimate yeteneği kulelerden gelen hasarı engellerken, Nexus’un yanında bulunan iki kuleden gelen hasarı engellememektedir.

Kayle

Kayle’a Karşı Oynarken

  • Kayle’ın Kutsal Ateş adı verilen pasif yeteneği Zırh ve Büyü Direnci niteliklerinizi zayıflatmaktadır. Ona saldırırken bu özelliğini aklınızdan çıkarmamalısınız çünkü Kayle ardı ardına gerçekleştirdiği saldırılarla Zırh ve Büyü Direnci niteliklerinizi kolay bir biçimde etkisiz kılabilir.
  • Pasif yeteneğiniz + Q yeteneği ile uygulanacak bir kombinasyon sayesinde Kayle uzun süreli düellolara girebilecek bir şampiyon haline dönüşebilir. Ancak bunun için Guinsoo’nun Öfkekılıcı eşyasına ihtiyaç duymaktadır. Kayle uzun süreli düellolarda daima avantajlı çıkan şampiyon olabilir. Zaman içerisinde Saldırı Hızı ve R yeteneğinden gelecek koruma sayesinde ölmesi gerektiği halde düellonun sonucunu değiştirebilir.
  • Kayle koridor aşamasında elde ettiği skorları kolay bir biçimde kar topu etkisine dönüştürebilir. Bu yüzden onun skor elde etmesine izin vermemeye çalışmalısınız.
  • Kayle, Yetenek Gücü ve Saldırı Hızı odaklı eşyalar tercih edecek olursa oyunun sonlarına doğru birkaç atışta sizi öldürebilecek güce sahip olur ancak bu tip bir yapılandırmada oyunun erken safhalarında zorlanan bir şampiyondur. Tüm hasar Q ve E yeteneğinden gelmektedir ve Ultimate yeteneğinin muazzam zamanlamalar ile kullanılması gerekir.
  • Kayle, Saldırı Gücü ve Saldırı Hızı odaklı eşyalar tercih edecek olursa oyunun herhangi bir safhasında güçlü durumda olur ancak verdiği hasar önemli ölçüde azalmaktadır. Kayle bu yapılandırmayı tercih ederse oyunun sonlarına doğru 2. bir Saldırı Gücü Taşıyıcısı‘na dönüşür.
  • Kayle bir Destek şampiyonu olarak oynanırsa sağlık yenileme ve totem kullanma işlevlerini iyi bir biçimde yerine getirebilir ve daha sonra oyunun kaderini değiştirebilecek nadir şampiyonlardan birisine dönüşür. Destek rolündeki bir Kayle’a karşı oynayacaksanız uzun menzilli şampiyonlar tercih etmelisiniz.
  • Kayle üst koridorda oynuyorsa Jayce, Jax ve Renekton hariç birçok şampiyona karşı üstünlük sağlayabilecek güçtedir.
  • Oyunun sonlarına doğru Kayle ihtiyacı olan tüm eşyaları satın almışsa onunla düelloya girmekten kaçınmalısınız. Q yeteneği sayesinde size önemli ölçüde üstünlük kurabilir ve Ultimate yeteneği sayesinde hayatta kalmayı başarabilir.
  • Kayle’ın Q+E kombinasyonuna karşı dikkatli olmalısınız. Bu yetenekler doğru bir biçimde kullanıldığı zaman oldukça etkili olabilmektedirler.
  • Kayle’ın Ultimate yeteneğini aklınıza gelebilecek her türlü hasarı engelleyebilmektedir. Yüksek hasar miktarına sahip yeteneklerinizi kullanmadan önce Ultimate yeteneğinin etkisinin bitmesini beklemelisiniz.
  • Kayle’ın hareketlilik olanaklarını asla hafife almayın. W yeteneğini hareket hızı sunarken, Q yeteneği sizi yavaşlatır. Bu sayede sizden kolay bir biçimde kurtulabilir.
  • Kayle doğası gereği yüksek sağlık miktarına sahiptir. Sağlık odaklı hasar veren eşyalar veya yetenekler kullanarak Kayle’a karşı daha etkili olabilirsiniz.
  • Oyunun erken safhalarında Kayle’ın yeteneklerini boşa kullanmasını sağlayarak ona Mana problemi yaşatabilir ve etkisini önemli ölçüde azaltabilirsiniz.
  • Kayle oyunun erken safhalarında ani hasarlara karşı zayıf bir şampiyondur.
  • Kayle Ultimate yeteneğinden gelen hasarları engellese bile alan etkilerini (CC) engelleyemez. Bu durumu avantajınıza çevirmeyi düşünebilirsiniz.
  • Kayle’ın ani hasar verebilen tek yeteneği Q yeteneğidir. Bunun dışındaki saldırıları düz saldırı şeklindedir. Banshee’nin Duvağı eşyasını satın alarak Q yeteneğinden gelebilecek ani hasarı engelleyebilirsiniz.