Gnar Rehberi

Gnar hakkında temel taktikler rehberiyle oyuncuların Gnar oynarken ve Gnar’a karşı oynarken daima aklında bulundurması gereken taktiklere değindik.

Gnar Hakkında Temel Taktikler

GNAR HAKKINDA TEMEL TAKTİKLER

Gnar, Saldırı Gücü tabanlı Dövüşçü ve Nişancı olabilen ve aynı zamanda Mega Gnar biçimiyle Tank olabilen melez bir şampiyondur. Gnar hakkında temel taktikler rehberimiz ile Gnar oynayan oyunculara yardımcı olmaya çalışırken aynı zamanda Gnar’a karşı oynayan oyunculara yardımcı olmayı istedik.

GNAR OYNARKEN

  • Gnar’ın Hop adı verilen E yeteneğini Hiddet barı tam doluyken bir birimde kullanmanız halinde ilk önce bu birimin üzerine sıçrar ancak ikinci sıçramayı gerçekleştiremeden havada Mega Gnar‘a dönüşürsünüz. Böylece yere iniş yaptığınızda E yeteneğinin Güm özelliğini uygulamış olursunuz. Bu taktiği dayanıksız olan birimlere ulaşmak için kullanabilirsiniz.
  • Gnar’ın GNAR! adı verilen R yeteneğini mücadele başlatma ve mücadeleyi yarıda kesme konusunda oldukça güçlü bir yetenektir. Bu yeteneği karşı takımın Tank oyuncularını takımınızın Nişancı veya Büyücü oyuncularından uzak tutmak için kullanabileceğiniz gibi karşı takımın Nişancı veya Büyücü oyuncularını takımınızın Tank oyuncularına doğru fırlatabilmek için kullanabilirsiniz. R yeteneğinin ardından Göçert adı verilen W yeteneğini kullandığınız zaman inanılmaz derecede alan hasarı verir ve etkili bir biçiminde alan etkisi uygularsınız.
  • Gnar’ın Bumerang At adı verilen Q yeteneği E yeteneğini kullanabilmek için size vakit kazandırabilir çünkü uyguladığı yavaşlatma etkisi alan hasarı biçimindedir. Bu tip durumlarda bumerangı rakiplerin bulunduğu bölgeye atmak yerine önünüze doğru fırlatarak kısa sürede geri dönüş yapmasını engelleyebilirsiniz.
  • Mega Gnar, Mini Gnar’a göre daha az kaçış seçeneğine sahiptir. Mega Gnar biçimindeyken kaçmak istiyorsanız önce Kaya Fırlat adı verilen Q yeteneğinizi, ardından Göçert adı verilen W yeteneğini ve GNAR! adı verilen R yeteneğinizi kullanmalı ve son olarak Güm adı verilen E yeteneğinizi kullanarak duvarların üzerinden atlamaya çalışmalısınız. Mega Gnar biçiminden Mini Gnar biçimine dönüştüğünüz zaman Hiper adı verilen W yeteneğiniz sayesinde ekstra hareket hızı kazanacağınızı unutmayın.
  • Koridor aşamasındayken E yeteneğini sizin en iyi yeteneğinizdir. Bu yeteneği bir rakip ile mücadeleye girmek için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta uygulanan en etkili kombinasyon bu yeteneğin uygun bir biçimde kullanılmasına bağlıdır. Önce E yeteneğinizi kullanıp rakibe doğru hamle yaparsınız, ekstra saldırı hızınız sayesinde normal saldırı gerçekleştirir, onların göstereceği reaksiyona göre Q yeteneğinizi kullanır ve W yeteneğinin tüm dolumlarını uygulayarak ekstra hasar vermiş olursunuz.
  • Gnar’ın E yeteneğini koridor aşamasında kule ve minyon dalgalarını ittirme konusunda oldukça etkilidir. E yeteneğini kullanarak fırlattığınız bumerangı yakalayabilirsiniz. Çalılıklarda saklanarak karşı takımın Ormancı şampiyonunun gelmesini bekleyebilir ve onun üzerinden sıçrayarak güvenli bölgeye doğru kaçabilirsiniz.
  • E yeteneği Gnar’ın tek kaçış yeteneğidir ve eğer Sıçra (Flash) büyüsü almadıysanız bu yeteneği boşa kullanmamaya çalışmalısınız.
  • Normal oyunlarda Gnar ile oynarken karşınızda Gnar varsa, Mini Gnar’ın Mega Gnar’ı rahatlıkla yenebileceğini unutmayın.
  • Gnar’ın tüm yetenekleri W yeteneğini için bir dolum eklemektedir. Tüm beceri atışlarını hızlı bir şekilde uygulayıp E yeteneğiniz sayesinde saldırı hızınızı yükseltirseniz rakip şampiyonu hızlı bir biçimde öldürebilirsiniz. Koridor aşamasında bunu uygulamak daha güvenlidir ve rakip kendi kulesinin altına kaçamadan ölmüş olur.

Gnar Wallpaper

GNAR’A KARŞI OYNARKEN

  • Gnar’ın saldırı menzili oldukça düşüktür ve Q yeteneği bir beceri atışıdır. Gnar’dan daha yüksek saldırı menziline sahip şampiyonlar alarak ona karşı daha rahat bir oyun sergileyebilirsiniz. Lulu ve Teemo bu konuda verilebilecek ideal örneklerdir.
  • Gnar’ın yetenek kitinde doğal bir sürdürülebilirlik ve dayanıklılık özelliği bulunmamaktadır. Bununla birlikte Mini Gnar biçimindeyken seviye başına ekstra Sağlık Yenileme miktarı kazanmamaktadır. Bu nedenle sürdürülebilirlik ve dayanıklılık özelliği bulunan şampiyonlar ona karşı mükemmel bir seçim olmaktadır. Dr. Mundo, Renekton veVladimir bu konuda verilebilecek ideal örneklerdir. Ancak Vladimir bu şampiyonlar arasından en idealidir çünkü menzilli bir şampiyondur ve yeteneklerinin kullanım menzili Gnar’ın saldırı menzilinden fazladır.
  • Mega Gnar’ın öldürülmesi Mini Gnar’dan çok daha kolaydır çünkü kaçma kabiliyeti daha düşüktür. Eğer Gnar’a baskın yapmak istiyorsanız onun Mega Gnar’a dönüşmesini sağlayın.
  • Gnar’a karşı oynarken Sağlık veren eşyalar alma konusunda ısrarcı davranmayın. Eğer Zırh veya Büyü Direnci veren eşyalar almayı es geçip Sağlık veren eşyalar satın alırsanız onun W yeteneğini daha güçlü hale dönüştürürsünüz.Randuin’in Alameti veya Donmuş Yürek gibi saldırı hızı azaltan eşyalar almayı tercih edebilir ve bu sayede W yeteneğinin gücünü bir miktar da olsa azaltabilirsiniz.
  • Gnar’a karşı Zırh niteliği Büyü Direnci yeteneğinden daha etkilidir ancak W yeteneğinin etkisini azaltmak istiyorsanız Büyü Direnci satın almayı düşünebilirsiniz.
  • Gnar oynayan bazı oyuncular Gnar’a Sağlık veren eşyalar satın almaya çalışabilirler. Bunun amacı E yeteneğinin etkisini arttırmaya çalışmaktır. Mahvolmuş Kralın Kılıcı ve Liandry’nin Eziyeti eşyalarını satın alarak bu tür Gnar oynayan oyunculara karşı daha etkili olabilirsiniz.