Alistar Hakkında Temel Taktikler

Alistar hakkında temel taktikler rehberiyle oyuncuların Alistar oynarken ve Alistar’a karşı oynarken daima aklında bulundurması gereken taktiklere değindik.

Alistar Hakkında Temel Taktikler

Alistar Hakkında Temel Taktikler

Alistar, Riot Games’in ormandan uzak tutmaya çalıştığı ve Destek rolünde kalmasını amaçladığı şampiyonlardan birisidir. Çoğu zaman gerçekleştirilen dengeleme değişikliği ile aşırı güçsüzleştirilmiş veya aşırı güçlü olmuştur. Alistar hakkında temel taktikler rehberimiz ile Alistar oynayan oyunculara yardımcı olmaya çalışırken aynı zamanda Alistar’a karşı oynayan oyunculara yardımcı olmayı istedik.

Alistar Oynarken

  • Q yeteneğinin kullanılması Alistar’ın W yeteneğini kullanması için ideal bir pozisyon sağlamaktadır. Q+W kombinasyonunu uygulayarak rakibi takım arkadaşlarınızın bulunduğu alana veya koridor aşamasında kulenin vuruş mesafesine gönderebilirsiniz. Ancak yetenekli birçok oyuncu bu kombinasyonun farkındadır. Ava giderken avlanan boğa olmak istemiyorsanız dikkatli olmalısınız.
  • Sıçra (Flash) büyünüzü harcayabilecek kadar cömertseniz Sıçra kullanarak Q+W kombinasyonunu rakiplerinizi hazırlıksız yakalayarak gerçekleştirebilirsiniz.
  • Başarılı bir şekilde kullanılan W yeteneğinin ardından Q yeteneğinizi kullanırsanız rakibe sersemletme etkisi uygularsınız. Hedef geriye doğru itilmek yerine olduğu yerde kalır ve havaya sıçrar. Bu birçok durumda kullanışlı olabilmektedir. Bu taktik bazı durumlarda ise tehlikeli olabilmektedir çünkü iki yeteneğiniz de bekleme süresinde olur. Ancak bu hareket Alistar’ın daima gerçekleştirebileceği ve faydalanabileceği bir kombinasyondur.
  • Bazı durumlarda karşı takımın tank oyuncusu sizin belirlediğiniz hedefi korumak için önünüze geçebilir. Bu tip durumda tank olan oyuncuyu W yeteneğiniz ile bir yöne doğru fırlatın ve asıl hedefinizde Q yeteneğinizi kullanın.
  • W yeteneğinizi kullanırken oldukça dikkatli olmalısınız çünkü bazı durumlarda rakibi takım arkadaşlarınızın alan hasarı veren yeteneklerinden dışarı itebilirsiniz. Bunu yapmak en son isteyeceğiniz şey olmalıdır.
  • Alistar tüm koridorları gezebilecek kapasiteye sahiptir ve Q+W kombinasyonu onun koridorlara daima baskın yapabilmesine izin verir.
  • W yeteneğinizle rakibi duvara doğru fırlatmanız halinde rakibe yaklaşık 1 saniyeliğine sersemletme etkisi uygulamış olursunuz. Normalde duvar olmasa rakibin biraz daha geri gitmesi gereklidir ancak duvar olduğu için rakip yerinde kalır ve gitmesi gereken süre sersemletme etkisi olarak uygulanır.
  • Ancak bazı durumlarda W yeteneği rakibi duvarın arkasına doğru fırlatabilmektedir. Duvar ne kadar ince olursa olsun bunun gerçekleşebileceğini unutmayın. Nitekim bu durumu avantajına çevirebilirsiniz. Örneğin Ultimate yeteneğini kullanmış bir Fiddlesticks’i duvarın arkasına doğru göndererek takım savaşında muazzam bir avantaj elde edebilirsiniz.
  • W yeteneği kullanıldığı zaman Alistar’ın hemen ardından bir otomatik saldırı gerçekleştirmesi garantidir. Bu durum Pırıltı (Sheen) eşyasının pasif özelliğinin harekete geçirilmesine olanak sağlar. Bunu avantajınıza çevirebilirsiniz.
  • Ultimate yeteneğinizi takım savaşlarında veya kule altına daldığınızda kullanmalısınız. Bu yetenek gelen hasarı azaltmaktadır ve kullanım yeri hasarı üzerine aldığınız zaman olmalıdır.

Uzunboynuz Alistar

Alistar’a Karşı Oynarken

  • Alistar’ın Q yeteneğinden uzak durmanız halinde onun Q+W kombinasyonu etkin bir biçimde engellemiş olursunuz.
  • Koridor aşamasında Alistar’a karşı oynarken oyunu kendi sahanızda yani kule altında kabul etmek daha makul bir seçenektir. Eğer Alistar E yeteneğini kullanacak olursa pasif yeteneğinin hasar vermesinden ötürü kulenin saldırı seçeneği haline gelecektir. Ancak bu tip durumlarda Q+W kombinasyonuna açık kapı bırakmış olursunuz. Bu yüzden dikkatli olmalısınız.
  • Takım halinde dolaşırken Alistar size doğru geliyorsa mutlaka birbirinizden ayrı durun. Aksi taktirde Sıçra büyüsünü kullanıp anında takım tam ortasına gelebilir ve Q yeteneğini kullanarak sizi havaya fırlatıp ardından en zayıf takım arkadaşınızı W yeteneğini kullanarak kendi takım arkadaşlarınızın olduğu yere doğru atabilir.
  • Alistar’ın Q+W kombinasyonu oldukça can alıcıdır. Alistar’ı rahatsız etmek istiyorsanız mutlaka en az 650 birim uzaktan ona vurabilecek yeteneğe veya saldırı mesafesine sahip olmalısınız.
  • Alistar doğası gereği saf tanktır. Yüksek sağlık değeri, zırhı ve büyü direnci vardır. Son Fısıltı (Last Whisper) veya Hiçlik Değneği (Void Staff) gibi eşyaları alarak ona karşı etkili olabilirsiniz.
  • Alistar’a saldırmak için Ultimate yeteneğinin süresinin bitmesini beklemeli ve en iyi yeteneklerinizi Ultimate yeteneğinin etkisi bittikten sonra kullanmalısınız.
  • Eğer Alistar Q ve W yeteneklerini kullanmışsa takım savaşlarında onu es geçebilirsiniz çünkü bu yeteneklerin bekleme süresi fazladır ve bu süre zarfında Ultimate yeteneği açık olabileceğinden diğer hedeflere yönelmeniz çok daha mantıklıdır.
  • Alistar Q yeteneğini boşa kullanmışsa takımı ile sinerjisi bir süreliğine ortadan kalkar. Q olmadan Alistar takımına pek fayda sağlamayabilir. Bunu avantajınıza çevirmeli ve yeteneklerinizi doğru zamanlarda kullanmalısınız.
  • Alistar’a karşı mücadele ederken minyon birimlerinin yanında dövüşmemeyi tercih etmelisiniz. E yeteneği ile minyon birimlerinin sağlığını iyileştirebilir. Minyon birimlerinin yanında mücadele etme konusunda ısrarcıysanız E yeteneğinin bekleme süresinde olduğundan emin olmalısınız.
  • Kendi pozisyonunuzu iyi bir biçimde ayarlarsanız Alistar’ın W yeteneğini kullanarak sizi tehlikeye sokması oldukça zordur. Ancak ne olursa olsun Q yeteneğinin etki mesafesine girmemelisiniz. Pozisyonunuzu düzgün bir biçimde ayarlamalı ve güvenli bir mesafede kalmalısınız.
  • Alistar Q+W kombinasyonunu Ezreal veya Vayne gibi hareketli olan şampiyonlara karşı uygulamakta zorlanır. Şampiyon seçim ekranında bu tip seçimleri avantaja çevirebilirsiniz.

Bu sayfa hakkındaki yorumlar:
Yorumu gönderen: ccckralbaranccc( ), 05.09.2014, 22:04 (UTC):
ali çok zor