Lig Atlamakta En Etkili Yol: Totem Kullanmak

Birçok oyuncu hızlı bir şekilde nasıl lig atlarım sorusuna sürekli cevap aramaktadır. Bu soruya verilecek en ideal cevap totem kullanmak olacaktır.

League of Legends Totem Kullanmak
Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere oyuna yeni başlayan veya dereceli alanında ilk defa oyun oynayan kişilerin sıkça düştükleri hatalar birbirine benzerdir. Hata sayısı rakamsal olarak yükselmez ancak aynı hatayı sürekli yapma sayısı rakamsal olarak yükselir. Bu hatalardan en önemlisi nedendir bilinmez ama oyunun görüş mekaniğini ile bağlantılıdır. Oyuncular bir şekilde totem eşyasını almayı reddederler veya bu eşyayı almayı gereksiz bulurlar. Bazısı ise başlı başına hatanın içerisindedir ve totem yükünün tamamını Destek rolündeki oyuncuya yıkmaya çalışırlar.

Oyunda bulunan tüm oyuncuların totem alması gerekir. Bir takımda şu oyuncu totem alacak, bu oyuncu totem almayacak şeklinde ayrım yapılması yanlıştır. Eğer profesyonel maçları takip ediyorsanız her oyuncunun eşya çantasında mutlaka daima bir totem olduğunu görürsünüz. İstisnayı Nişancı rolündeki oyuncular bozabilir çünkü onlar saniye başına maksimum hasarı vermek zorundadırlar ve yanlarında daima bu işi fazlasıyla yerine getirmekle yükümlü olan Destek karakterleri vardır.

Totem kullanmak konusunu bu kadar önemli kılan durum nedir? Bunu düşündüğünüz zaman aslında yapmamanız gereken bir hatayı sürekli yaptığınızı anlarsınız. Totem kullandığınız sürece rakibin geldiği yönü veya yolu görebilirsiniz. Elbette bunun için totemleri doğru yerlerde kullanmanız gerekecektir. Olası baskınlara karşı kendinizi güvence altına alırsınız. Koridor aşamasındaki oyuncular için temel durum bundan ibarettir ancak orman bölgesindeki oyuncularda iş biraz daha karmaşık bir hal almaktadır.

Orman bölgesindeki oyuncu oyun başında skor üretmediği veya takım arkadaşının skor üretmesine yardımcı olduğu sürece etkilidir. Eğer karşı takımın orman bölgesine totem yerleştirip bu alanda görüş sağlarsanız karşı takımın ormancısının hamlelerini önceden tahmin edebilir ve bu hamlelere karşılık verebilirsiniz. Ormancı rolündeki oyuncu agresif bir oyun tarzına sahipse sürekli koridorlara baskın yapmaya çalışır. Bunu oyunun ilk dakikalarında çok rahat bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Oyunun ortalarına doğru bu oyuncunun haritada çok fazla gözükmediğini fark ettiyseniz dikkatli olmalısınız çünkü bir şekilde sizin koridorda güvenli bölgenizden çıkmanızı bekliyordur. İşte bu noktada totem kullanmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Totem kullandığın sürece ve önemli noktalarda görüşe sahip olduğunuz sürece rakibin bu hamlesini de boşa çıkarmış olursunuz. Yapacağınız hatayı yapmamış ve rakibe de skor vermemiş olursunuz.

Eminiz aslında totem eşyasının kullanmanın ne kadar etkili olduğunu birçoğunuz biliyordur ancak yine eminiz ki bu eşyayı satın almak size bir yükmüş gibi gelir. Ancak daima avantajlı olmak istiyorsanız ve rakipten farklı bir şey yaparak takımınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız totem eşyaları ile takımınızın görüş açısını arttırmalısınız. Karşı takımın Ormancı rolündeki oyuncusuna dur diyebilmelisiniz. Eğer bu roldeki oyuncuyu durduramazsanız karşı takımın Nişancı veya Büyücü oyuncusu gereğinden fazla skor elde etmiş olur. Bu durumda ise 1-2 vuruşta saniyelerce doğmayı bekleyen oyunculardan birisi olursunuz.

Aşağıdaki video totem kullanmak konusunda sizlere fazlasıyla yardımcı olacaktır. Videonun dili İngilizcedir ancak totemlerin yerleştirildiği yere bakarsanız kendi koridorunuzda nerelere totem koymanız gerektiğini rahat bir biçimde anlayabilirsiniz.