Lee Sin Hakkında Temel Taktikler

Lee Sin hakkında temel taktikler rehberiyle oyuncuların Lee Sin oynarken ve Lee Sin’e karşı oynarken daima aklında bulundurması gereken taktiklere değindik.

Lee Sin Hakkında Temel Taktikler

Lee Sin Hakkında Temel Taktikler

Lee Sin orman bölgesinde veya üst koridorda, kimi zaman ise orta koridorda tercih edilen bir şampiyondur. Lee Sin hakkında temel taktikler yazımız ile Lee Sin oynayan oyunculara yardımcı olmaya çalışırken aynı zamanda Lee Sin’e karşı oynayan oyunculara yardımcı olmayı istedik.

Lee Sin Oynarken

  • Lee Sin oynama konusunda yetenekli bir oyuncu olmak istiyorsanız pasif yeteneğini verimli bir şekilde kullanmayı öğrenmelisiniz. Lee Sin yetenekleri sayesinde bir rakibi hızlı bir biçimde öldürebilecek bir şampiyondur ancak enerjisi çabuk tükeneceği için bunu gerçekleştiremez.
  • Lee Sin pasif yeteneği sayesinde saldırı hızı kazanır ve 15 enerji doldurur. Bu yüzden yetenekleri ardı ardına kullanmak yerine aralarında bir basit saldırı gerçekleştirmelisiniz. Böylece kazanılan saldırı hızını korursunuz ve 15 enerji geri kazanırsınız.
  • Lee Sin’in Q yeteneği rakibe yaklaşmak için önemli bir seçenektir. Q yeteneğini belirli bir mesafeden rakibe doğru kullanabilir ve isabet etmesi halinde tekrar Q yeteneğini kullanarak rakibin yanına gidebilirsiniz. Eğer takım savaşı içerisindeyseniz veya bire bir mücadele ediyorsanız bu yeteneğinizi rakibi şaşırtmak için kullanabilirsiniz.
  • Lee Sin’in Q yeteneği sayesinde duvarlardan atlayabilir veya geçilmez gözüken yerlerden geçebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken Q yeteneğini duvarın arkasındaki bir hedefe atmanızdır.
  • Lee Sin’in Q yeteneğini kullanırken oldukça dikkatli olmalısınız. Rakip sizi yemliyor olabilir ve rakibe doğru gittiğiniz sırada çalılıklardan veya görünmeyen bölgeden farklı bir şampiyon çıkabilir. Pozisyonunuzu ve Q yeteneğini kullanıp rakibe doğru gittiğinizde olabilecekleri düşünmelisiniz.
  • Lee Sin oynarken Q + Q + W kombinasyonunu sağlayarak vur-kaç şeklinde bir mini strateji oluşturabilirsiniz. Koridor aşamasındayken rakibi rahatsız etmenin en etkili yolu bu kombinasyondur. Seviye 2 olduğunuz zaman bu kombinasyonu uygulayabilirsiniz. Rakibin hamleleri oldukça sınırlı olacaktır. Bu kombinasyonu uyguladığınız zaman rakip size karşılık vermeye çalışıyorsa çok daha dikkat çekici bir hata yapmalarını sağlamış olursunuz. Tek hedefli yeteneklere sahip şampiyonlar genelde Lee Sin’in bu kombinasyonuna karşılık vermekte zorlanmazlar ancak alan etkisi bulunan şampiyonlar refleks olarak yeteneklerini kullanırlar. Bu durumda minyon dalgalarını ileri doğru ittirmek zorunda kalırlar ve baskınlara karşı açık kapı bırakırlar. Bu kombinasyonu uygularken hızlı hareket etmeniz gerektiğinden Smart Cast yapmayı düşünebilirsiniz.
  • W yeteneği normalde savunmaya yönelik bir yetenektir ancak kaçan rakibi yakalamak için bu yeteneği kullanabilirsiniz.
  • Lee Sin oynarken üst koridorda Renekton gibi “Bruiser” şampiyonlarla mücadele ediyorsanız W yeteneği ilk olarak seviye atlatmanız gereken yetenektir.
  • W yeteneğini sadece dost birimlerde değil kendinizde de kullanabilirsiniz. Belirli yeteneklerden gelen hasarı azaltmak için W yeteneğini kendinizde kullanmayı düşünmelisiniz.
  • W yeteneğini rakibin beceri atışlarından kaçmak için kullanabilirsiniz.
  • E yeteneği minyon dalgalarını temizlemek için ideal bir yetenektir.
  • E + Q kombinasyonu görünmez olan veya çalılıklara doğru kaçmaya çalışan rakiplere karşı etkili bir kombinasyondur.
  • E yeteneğini ikinci kez kullanmanız rakibin saldırı hızını ve hareket hızını azaltabilirsiniz. Böylece kendinize kaçış şansı tanımış olursunuz. Ancak bu saldırı gücünden güç alan şampiyonlara karşı daha etkilidir.
  • R yeteneği takım savaşlarını başlatmak konusunda birebirdir. Rakibin pozisyonunu bozabilir ve aynı zamanda tüm dengeleri alt üst edebilirsiniz.
  • R yeteneği Malzahar, Nunu gibi hareket ettiği zaman bozulan yeteneklere sahip olan şampiyonların yeteneklerini durdurmak için kullanılabilir.
  • Takım savaşları sırasında pratik hamleleriniz ile R yeteneğini karşı takımın Nişancı veya Büyücü/Suikastçı şampiyonunda kullanarak onu kendi takımından ayırın ve kolay bir biçimde ölmesini sağlayın. Bunu yapmak için Q yeteneğini tutturmanız veya bir Totem atarak W yeteneğini kullanıp onun arkasına geçmeniz gerekmektedir. Bunu gerçekleştirmeniz bir diğer yolu ise saniyeler içerisinde birçok yeteneği kullanmanızı gerektirecek bir kombinasyondur. Q yeteneğini hedef şampiyonda kullanın, W yeteneği ile yakına gelmeye çalışın, E ve tekrar E yeteneğini kullanıp rakibi yavaşlatın, ardından R yeteneğini kullanarak rakibi takımınıza doğru fırlatın ve bu sırada Q yeteneğini tekrar kullanarak onunla birlikte yolculuk edin. Fakat bunu yaparken enerji kullanımını doğru bir biçimde gerçekleştirmelisiniz. Yetenekleri kullanmadan önce bir otomatik saldırı yaparak enerji doldurmaya çalışmalısınız. Bu oldukça fazla pratik gerektiren bir kombinasyondur.
  • R yeteneğini rakibi öldürmek için kullanmayı pek fazla düşünmemelisiniz. Hesaplama hatasının çok sık yapıldığı durumlardan birisidir ve sonucu rakibin elinizden kaçması olacaktır.
  • R yeteneğini doğru yerde ve doğru zamanda kullanmalısınız. Takımınızda Amumu veya Galio gibi şampiyonlar varken hatalı bir biçimde kullanacağınız R yeteneği hedefin bu şampiyonların Ultimate yeteneklerinden kaçmasına sebebiyet verebilir.
  • R yeteneği ile uygulanabilecek en verimli kombinasyonlardan birisi Q + R + Q kombinasyonudur. Bu kombinasyon sayesinde vereceğiniz hasarı maksimuma çıkarmış olursunuz. Q yeteneğinin rakibin kaybetmiş olduğu sağlık miktarının yüzdesine göre hasar verdiğini unutmayın.

lee sin acolyte

Lee Sin’e Karşı Oynarken

  • Lee Sin’in yeteneklerinin büyük bir çoğunluğu fiziksel hasar vermektedir. Lee Sin’e karşı oynarken zırh almak onun hasar miktarını azaltmaktadır.
  • Q yeteneğinin ikinci hamlesi ne kadar düşük sağlığa sahipseniz o kadar fazla hasar vermektedir. Bu tip durumlarda Q yeteneğinden kaçınmaya çalışmalısınız.
  • E yeteneğinin ikinci hamlesi Lee Sin sizi E yeteneğinin birinci hamlesiyle vurduğu zaman yavaşlatmaktadır. Eğer yavaşlama etkisine maruz kalmak istemiyorsanız E yeteneğinin birinci hamlesine yakalanmamaya çalışmalısınız.
  • Lee Sin’i öldürmeye çalışırken aceleci davranmamalısınız. Eşyalarında totem varsa, enerjisi tam doluysa onu öldürmek o kadar kolay olmayacaktır. Çok fazla kaçın mekanizmasına sahip olduğu için bu tip durumlarda onu kovalamanız vakit kaybı olacaktır.
  • Minyon birimleri arasında onunla mücadeleye etmeye çalışmamalısınız. Minyon birimleri olmadığı sürece W yeteneğini kullanıp kaçma şansı oldukça düşüktür.
  • W yeteneği Lee Sin’e sadece kalkan eklemez aynı zamanda ikinci hamlesiyle can çalma ve cam emme kazandırır.
  • Lee Sin’e karşı görünmez bir şampiyon ile oynuyorsanız Q ve E yeteneğini kullanmasını beklemelisiniz. Böylece sizi açığa çıkartamayacaktır.
  • Lee Sin R yeteneği ile sizi belirli mesafeye kadar geriye doğru ittirir. Bu durumda Lee Sin’e yani geldiğiniz yöne doğru değil onun sizi fırlattığı yöne doğru kaçmaya çalışmalısınız.
  • Lee Sin Q yeteneğinin ilk hamlesini size isabet ettirdiyse kaçmak için Sıçra büyüsünü kullanmayın. Eğer kullanırsanız Lee Sin tekrar Q kullanıp sizin yanınıza gelecektir. Lee Sin bunu gerçekleştirmek için 1100 birimlik mesafeye sahiptir. Sıçra büyüsünü Q yeteneğinin etkisi geçtikten sonra veya Lee Sin tekrar Q kullandıktan sonra kullanmaya çalışın.
  • Lee Sin yetenekleri aşırı derece enerji tüketmektedir. Yetenekleri ardı ardına kullandığı zaman savunmasız kalmaktadır.
  • Lee Sin’in R yeteneği hem hedeflediği şampiyonu hem de arkasında bulunan şampiyonları etkilemektedir. Takımınızın pozisyonu dağınık bir biçimdeyse R yeteneğinin etkisini azaltmış olursunuz.
  • Lee Sin oyun uzadıkça oyundan düşen bir şampiyondur. Eğer geride olsanız bile kazanma şansınızın sürmesini istiyorsanız oyunun uzamasını sağlamalısınız. Elbette Lee Sin tank eşyaları almadığı sürece hasarı yüksek olacaktır.
  • Karşıda ormanda oynayan bir Lee Sin varsa mutlaka sizin orman bölgenizi ziyaret edeceğini unutmayın. Orman bölgenizde Totem kullanarak hareketlerini izleyebilir ve onu hazırlıksız yakalayabilirsiniz.