Leona Hakkında Temel Taktikler

Leona hakkında temel taktikler rehberiyle oyuncuların Leona oynarken ve Leona’ya karşı oynarken daima aklında bulundurması gereken taktiklere değindik.

Leona Hakkında Temel Taktikler

Leona Hakkında Temel Taktikler

Leona sıkça tercih edilen Destek şampiyonlarından birisidir ve gücünü dayanıklılığı ile yüksek miktardaki alan etkisi yeteneklerinden almaktadır. Leona hakkında temel taktikler yazımız ile Leona oynayan oyunculara yardımcı olmaya çalışırken aynı zamanda Leona’ya karşı oynayan oyunculara yardımcı olmayı istedik.

Leona Oynarken

  • Leona’nın gücü Şafak Kalkanı adı verilen Q, Ufuk Kılıcı adı verilen E ve Ultimate yeteneği Güneş Tutulması’nın sahip olduğu yoğun miktardaki alan etkisinden gelmektedir.
  • Leona’nın Güneş Işığı adı verilen pasif yeteneği tüm takımın bu pasif yetenekten etkilenen rakip ya da rakiplere ekstra büyü hasarı vermesini sağlamaktadır.
  • Leona’nın yeteneklerinin zamanını iyi ayarlayarak pasif yeteneğinizin potansiyelini maksimum seviyeye çekmelisiniz. Leona’nın pasifi herhangi bir hasar ile harekete geçirilebilmektedir.
  • Q yeteneği Leona’nın hızlı bir biçimde kuleleri yıkmasını veya son vuruş yapmasını sağlayabilir. Bu yetenek kullanıldığı zaman saldırı zamanlayıcısı sıfırlanır ve ekstra hasar verirsiniz.
  • Leona yüksek oranda alan etkisine sahip olduğu için skor elde etme şansı olmayan şampiyonların bile skor elde etmesini sağlayabilir.
  • E yeteneğinin tutturulması oyunun erken safhalarında, koridor aşamasında biraz daha kolaydır. Çünkü rakipler fazladan hareket hızına ve hızlı bir biçimde yerlerini değiştirmelerine izin verecek saldırı hızına sahip değildirler.
  • Ani bir biçimde yer değiştirme yeteneklerine sahip rakiplere karşı E yeteneğini kullanırken biraz daha dikkatli olmalısınız. Rakip yer değiştirmeden önce yeteneği kullanmışsanız ve yetenek isabet etmişse rakip yer değiştirdikten sonra onun yanına doğru gidersiniz.
  • Leona’nın standart yetenek kombinasyonu W + E + Q şeklindedir. Belirli bir mesafeden W yeteneği aktif hale getirilir, ardından rakip şampiyonun yanına gitmek için E yeteneği kullanılır ve mücadelenin ortasında Q yeteneği aktif hale getirilir.
  • Leona ile koridor aşamasındayken agresif oyun stilini benimsemelisiniz. Leona her türlü Nişancı şampiyon ile koridorda yan yana oynanabilir ancak Graves gibi oldukça kolay bir biçimde rahatsız etme yeteneği olan şampiyonlarla tercih edildiğinde çok daha güçlü olmaktadır.
  • Dereceli oyun oynarken tek başınaysanız ve Leona almışsanız veya bir Nişancı olarak oynuyorsanız yanınızdaki kişi Leona almışsa W yeteneğin aktif hale getirilmesi Leona’nın standart kombinasyonunu gerçekleştireceğine yönelik bir işarettir.
  • Leona’nın R yeteneğini Ejderha veya Baron Nashor gibi önemli görevli çalmak için kullanabilirsiniz. Yeteneğin hasar miktarı azdır ve az miktarda bir gecikmeye sahiptir.
  • R yeteneğini kullanırken ana hedefiniz olabildiğince fazla rakibi bu yetenek ile etkilemektedir. Sersemletme ve yavaşlatma etkilerinin yanı sıra bu yetenek pasif yeteneğinizden kazanılacak ekstra hasarı maksimum seviyeye çıkarmaktadır.
  • R yeteneğinin bekleme süresi biraz düşüktür. Bu yüzden skor elde etme şansınız varsa veya takım arkadaşınızı kurtarmanız gerekiyorsa bu yeteneği çekinmeden kullanabilirsiniz.
  • Leona oynarken önceliği W yeteneğinize verebilirsiniz. Bu yetenek diğer yeteneklerinizin yanında en fazla hasara sahip olan yetenektir ve seviye yükseltiği zaman diğer yeteneklere göre ekstra niteliklere sahiptir.
  • Leona’nın standart kombinasyonunu gerçekleştirmek için oyunun erken safhasında Q yeteneğine bir puan vermek oldukça önemlidir. Bu yeteneğe 1 puan verdikten sonra seviyesini yükseltmeyi en sona bırakabilirsiniz.
  • W yeteneğinin ardından E yeteneğinin seviyesini yükseltmelisiniz. Bu sayede minyon birimlerini çok daha kolay bir biçimde öldürebilirsiniz.
  • W yeteneğini genelde Seviye 3 gibi açmalısınız. Q + E kombinasyonu ilk iki seviye içerisinde size daha fazla avantaj sağlamaktadır.
  • E yeteneğini görünmez rakiplere karşı kullanabilirsiniz. Bu şekilde onların yanına gidebilirsiniz ancak onları açığa çıkaramazsınız. Bu yüzden standart kombinasyonunuzu gerçekleştiremezsiniz.
  • Banshee’nin Duvağı gibi büyü kalkanına sahip eşyalar veya yetenekler pasif yeteneğinin uygulanmasını engellerler ancak W yeteneğinin savunma bonuslarını engelleyemezler.
  • E yeteneğinizi kullanırken iyi bir şekilde nişan almalısınız ve tutturmanız gereken hedefin yeteneğin dokunacağı son hedef olmasını sağlamalısınız. Ayrıca rakip kule altındayken bu yeteneği kullanırken çok daha dikkatli olmalısınız çünkü kendinizi bir anda rakip kulenin dibinde bulabilirsiniz. Aynı şekilde takım savaşları için de benzer durum geçerlidir.
  • E ve W yetenekleri minyon birimlerine pasif yeteneğin işaretini koyabilmektedir. Yanınızda bulunan Nişancı şampiyonun hızlı bir biçimde minyon dalgalarını temizlemesini istiyorsanız bu şekilde ona yardımcı olabilirsiniz.
  • Koridor aşamasındayken mutlaka sürekli çalılıkları kontrol etmeye çalışın. Böylece rakibi şaşırtmak ve skor elde etmek için çok daha fazla şansa sahip olursunuz.
  • Sıçra büyüsünü kullanıp ardından E yeteneğini kullanmak rakibin bu yetenekten kaçabilme şansını oldukça düşünmektedir.
  • Leona’yı diğer destek şampiyonlarından ayıran en önemli hususlar ise haritada gezici bir şampiyon olabilmesidir. Yanınızda bulunan Nişancı şampiyon oldukça iyi minyon skoruna ve katletme skoruna sahipse Leona ile haritayı dolaşmaya başlayabilir ve diğer arkadaşlarınıza yardımcı olmaya çalışabilirsiniz. Çünkü yoğun miktardaki alan etkisi yetenekleri kolayca rakibin katledilmesini sağlayabilecek potansiyele sahiptir. Yanınızda Ormancı şampiyonu alıp bu gezinti işlemini bir seviye daha yukarı çıkararak skor elde etme şansınızı yükseltebilirsiniz.
  • Oyunun erken safhalarında, özellikle koridor aşamasındayken Leona’nın yeteneklerinin taban hasarı iyi durumda olduğunu bilmelisiniz. Rakip sizin hasar veremeyeceğinizi düşünüp üzerine doğru geldiği zaman beklenmedik bir şekilde onları öldürebilirsiniz.
  • Rakip bir şampiyon Totem bıraktığı zaman Normal Saldırı + Q + Normal Saldırı kombinasyonu ile bırakılan Totemi görünmez olmadan anında temizleyebilirsiniz.

Valkyrie Leona

Leona’ya Karşı Oynarken

  • Koridor aşamasındayken Leona sürekli standart kombinasyonunu sağlayacak bir açık kapı arar. Bu yüzden sürekli onu takip etmeli ve bu kombinasyona karşı uyanık olmalısınız. Çalılıkları kontrol altında tutmaya çalışmalısınız. Buralara mutlaka Totem bırakmalısınız.
  • E yeteneğinin genişliği fazla değildir ve mesafesi biraz kısadır. Leona bu yeteneği kullandığı zaman geriye doğru hareket ederek bu yetenekten kurtulabilirsiniz.
  • Eğer Leona minyon birimlerini temizlemek için bu yeteneği kullanıyorsa bu yeteneğe bilerek yakalanıp onu hazırlıksız yakalayabilirsiniz.
  • Leona’nın standart kombinasyonuna ve R yeteneğine yakalanmak istemiyorsanız sürekli hareket halinde olun. Takım olarak hareket ederken birbirinize yakın durmamaya çalışın.
  • Fırsatını bulduğunuz zaman Leona’yı yakalayın ve onu öldürmeye çalışın. Ancak Leona’yı öldürmek o kadar kolay değildir çünkü W yeteneği ona ekstra savunma nitelikleri kazandırmaktadır. Bu nedenle çok daha dikkatli hareket etmeye çalışın ve mücadeleyi kazanacağınızdan eminseniz Leona’yı takip edin.
  • Leona’nın pasif yeteneği her türlü hasar tarafından harekete geçirilebilmektedir. Bu yüzden eğer pasif yeteneğinden etkilenmişseniz çok daha dikkatli olmalısınız.
  • Leona W yeteneğini aktif hale getirdiği zaman mümkün olduğu kadar ondan uzak durmaya çalışın.
  • Leona’dan kurtulmak zordur ancak E yeteneğini isabet ettirememesi halinde işiniz kolaylaşır. Sizi takip etme potansiyelini düşürmüş olursunuz.
  • Leona’ya karşı onu yerinden hareket ettirecek yetenekler kullanırken dikkatli olmalısınız. Eğer Leona siz onu yerinden hareket ettirmeden önce E yeteneğini kullanmışsa gittiği mesafe ne olursa olsun size doğru gelecektir.
  • Leona E yeteneğini isabet ettirdiği zaman daima sizin arkanıza doğru gelir. Bu durumu avantaja çevirerek eğer rakibi yerinden hareket ettiren yeteneklere sahipseniz onu takım arkadaşlarınızın bulunduğu yere veya kuleye doğru gönderebilirsiniz.