Yasuo Hakkında Temel Taktikler

Yasuo hakkında temel taktikler rehberiyle oyuncuların Yasuo oynarken ve Yasuo’ya karşı oynarken daima aklında bulundurması gereken taktiklere değindik.

Yasuo Hakkında Temel Taktikler

Yasuo Hakkında Temel Taktikler

Yasuo sık sık orta koridor ve üst koridorda, nadiren ise ormanda tercih edilen bir şampiyondur. Yasup hakkında temel taktikler yazımız ile Yasuo oynayan oyunculara yardımcı olmaya çalışırken aynı zamanda Yasuo’ya karşı oynayan oyunculara yardımcı olmayı istedik.

Yasuo Oynarken

  • Yasuo’nun pasif yeteneğini toplam kritik vuruş şansını ikiye katlamaktadır. Bu yüzden Yasuo oyun sonuna doğru büyük bir avantaja sahip olur.
  • Eğer Yasuo’nun Akış kaynağı tamamen doluysa pasif yeteneği bir süreliğine Yasuo’nun aldığı hasar için kalkan oluşturur. Bu sayede Yasuo oyunun erken safhasında rakipleriyle hasar takasına girebilmektedir.
  • Çelik Fırtına adı verilen Q yeteneğinin kullanım bedelinin olmaması ve düşük bekleme süresine sahip olmasından ötürü koridor aşamasında rakibi rahatsız etmek için kullanılabileceği gibi son vuruş yapmak için de kullanılabilir.
  • Atılgan Kılıç adı verilen E yeteneği yakınlarda minyon birimleri bulunuyorsa kullanılmalıdır. Bu şekilde yetenekten maksimum verim elde edebilirsiniz. E yeteneği her başarılı hedef için daha fazla hasar verir. Bu yeteneği rakibi şaşırtmak, rakibe yakınlaşmak veya rakipten kaçmak için kullanabilirsiniz. Bu yetenek sayesinde Yasuo’nun Akış kaynağını hızlı bir biçimde doldurabilirsiniz.
  • E yeteneği, Yasuo’nun Akış kaynağını taban hareket hızı baz alındığında toplam 15 kullanımda doldurabilir.
  • Yasuo’nun menzilli şampiyonlara karşı kullanabileceği önemli bir kombinasyonu pasif yeteneği ve E yeteneğinin birleşiminden oluşmaktadır. Menzilli şampiyona doğru ilerleyerek pasif yetenekten gelen kalkanın ilk hasarı almasını sağlayabilir, ardından minyonlara doğru atılıp hasar biriktirebilir, daha sonra ise aradaki mesafeyi kapatıp yeniden Akış biriktirebilirsiniz.
  • Rüzgar Duvarı adı verilen W yeteneği tüm menzilli saldırıları engelleyebilir. Bu yüzden menzilli şampiyon ile mücadele ederken duvarın arkasında hareket ederseniz gelen hasarın tamamını engellemiş olursunuz.
  • W yeteneği Baron Nashor dahil tüm orman canavarlarının saldırılarını engelleyebilmektedir.
  • Son Nefes adı verilen R yeteneğini kullanmak için önce rakibin havaya savrulması gerekmektedir. Aksi taktirde bu yeteneği kullanamazsınız. Yeteneğin kullanım menzili oldukça yüksektir. Dilerseniz bu yeteneği rakibe yaklaşmak için kullanabilirsiniz. Havaya savrulan rakipler yere indikten kısa bir süre içerisinde (0.1 saniye gibi çok ufak bir süre) bu yeteneği kullanabilirsiniz. Yeteneğin etkisinde kalan tüm düşmanlar 1.5 saniyeliğine tekrardan havaya savrulurlar.
  • Yasuo R yeteneğini kullandığı sırada hedeflenebilir ve öldürülebilir. Yeteneği kullandıktan sonra Akış kaynağınız tamamen dolu olacağı için seviyenize göre kalkan sahibi olursunuz ve bu hayatta kalmanızı sağlayabilir.
  • Yasuo R yeteneğinin hasarını rakipleri yere vurduktan sonra gerçekleştirir. Bu yüzden Yasuo yetenek sona ermeden önce ölürse rakipler herhangi bir hasar almazlar.

yasuo high noon

Yasuo’ya Karşı Oynarken

  • Yasuo kritik vuruş tabanlı bir şampiyondur. Kabiliyetler kısmında Savunma ağacından Güçlendirilmiş Zırh’ı alarak ona karşı biraz daha dayanıklı olabilirsiniz.
  • Yasuo’nun W yeteneği Büyücü ve Nişancı olan şampiyonları engelleyebilmektedir. Ancak hızlı bir şekilde yer değiştirebilen şampiyonlar bu engellemeyi ortadan kaldırırlar. Ahri, LeBlanc, Ezreal, Lucian verilebilecek en ideal örneklerdir.
  • Yasuo’ya karşı veya takım savaşlarında Yasuo’ya dikkat etmeden global menzilli yeteneklerinizi kullanma konusunda dikkatli davranın. Aksi taktirde güçlü yeteneklerinizden birini boşa harcamış olursunuz. Yasuo’nun W yeteneğinin bekleme süresinde olduğundan eminseniz gönül rahatlığı ile yeteneklerinizi kullanabilirsiniz.
  • Yasuo’nun W yeteneği birçok beceri atışını ve yeteneği engelleyebilir ancak havadan gelen veya yerden gelen yetenekleri engelleyemez.
  • Yasuo’nun Q yeteneğinden etkilenmemeniz halinde onun potansiyel gücünü azaltmış olursunuz.
  • Yasuo’nun pasif yeteneği oldukça güçlü kalkanlar oluşturabilmektedir ancak kalkanın geçerlilik süresi çok kısadır. Önce normal yeteneklerinizi kullanarak kalkanın patlamasını sağlayın ve ardından Yasuo’ya tamamen saldırın.
  • Yasuo’nun R yeteneği sadece ekstra Zırh’a karşı etki göstermektedir. Zırh yerine Sağlık alarak Yasuo’nun R yeteneğinin gücünü azaltabilirsiniz.
  • Yasuo’nun karakteristiği Nişancı şampiyonlara benzemektedir. Yoğun alan etkisi olduğu sürece Yasuo kolay bir biçimde öldürülebilir ve diğer yeteneklerini kullanma fırsatı bulamaz.
  • Yasuo takım kompozisyonu odaklı bir şampiyondur. Eğer doğru takımda seçilmezse potansiyel gücü ortadan kaldırılmış olur. Dereceli oyun oynarken şampiyon yasaklama tercihlerinizi buna göre yapabilirsiniz.
  • Yasuo’nun yetenek kiti Saldırı Hızı tabanlıdır. Bu yüzden hasar takası veya birebir mücadele sırasında hızlı bir biçimde hasar verebileceğini unutmayın.
  • Çivili Zırh (Thornmail) eşyası Yasuo’nun Q yeteneğinden gelen hasara karşı etkilidir. Yasuo’nun Q yeteneği oldukça fazla hasara sahip olduğu için Yasuo ne kadar vurursa o kadar fazla hasar almaktadır. Yasuo’ya karşı oynarken bu eşyayı tercih etmeyi düşünebilirsiniz.

Bu sayfa hakkındaki yorumlar:
Yorumu gönderen: das( ), 11.04.2015, 17:49 (UTC):
of